Ma Song - Vegetarian Festival

Loy Krathong

Det er ved at være et par uger siden at vi oplevede en meget smuk festival på Phuket kaldt Loy Krathong.  Loy Krathong er også en af de mest populære festivaller som findes i Thailand.

image

Loy betyder “at flyde” og Krathong er en lille båd, lavet af bananblade eller anden materiale som opløser af sig selv eller som havets dyr kan få fornøjelsen af senere hen. Krathongen består derudover også af lys røgelsespinde, blomster og mønter.  Festivalen stammer fra Brahmin hvor man takker vandets godhed. Ved måneskin tænder man lysene og røgelsespindene og sender sin Krathong ud på havet, en kanal eller en flod. Mange giver også et ønske, da det siges at Krathongen tager dårlig lykke med og at ønskerne bliver opfyldt i det nye år. Idag er det blevet moderne med lidt ekstra og man er begyndt at sende lyslanterner op mod himlen og fyre fyrværkeri af også.

image

Festivalen er som sagt ret stor og populær, men afveksler også lidt af hvor man befinder sig. Hvis ,an fx bevæger sig op nord på vil man opleve det helt unikt. Vi tog stort set afsted hele teamet ud for at opleve denne aften sammen i Karon. Ca. En uge inden d. 25 november hvor festivalen når sit højeste var der live musik hver aften, små gaderestauranter var stillet op og man kunne se tonsvise af lokale.

Vi mødtes mange af os på vores restaurant Buffalo for at nyde et glas vin og et godt måltid mad. Her nød vi hinandens selvskab og hyggede os inden vi gik ned mod stranden. På vejen købte vi disse lys lanterner samt krathonger.

image

Det var utrolig smukt dernede trods det at der egentlig ikke vrimlede med mennesker nede ved selve stranden. Folk stod samlede i små mængder spredt ud over hele stranden og satte ild til lanternerne og sendte dem op mod himlen. Dog skal det siges at dette altså ikke ligefrem er det letteste i verden. Jeg er sikker på at det kræver noget øvelse før man har 100p styr på det 😉 Vi var dog så heldige at vi indimellem fik hjælp af en lille lokal dreng som forsøgte at blæse og puste så ilden kunne sprede sig og få fat. I kan se ham på billedet nedenfor som er lånt af en kollega.

image

Loy Krathong er en rigtig fin festival og befinder man sig i Thailand under festlighederne, så vil jeg sige man skal bruge et par timer en aften på at nyde og opleve!

#festivaltid #hjælpfralokale #smukt

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ma Song - Vegetarian Festival