Konnos Bay

Roadtrip & Lefkara

Yehaaa! Som overskriften lyder! Roadtrip skal der også til og hvorfor ikke gøre det på sin fridag??!! Det er da også super lækkert at ligge på stranden og lave ingenting bortset fra at arbejde på sin tan. Dog skal man heller ikke misse mulighederne for selv at komme ud og opleve noget når tiden rent faktisk er til det!

IMG_2869

En dag tog min kollega Markus og jeg på en roadtrip. Vi havde egentlig ikke planlagt noget specielt sted at tage hen, men vi ville gerne se noget lokalt og samtidig noget vi kunne anbefale vores gæster at gøre i tilfælde af at de lejer en bil. Derfor tog vi et smut forbi vores turistkontor som kom med utallige foreslag til hvor vi kunne køre hen. Vi hoppede derfor i bilen og begav os mod byen Pano Lefkara. Lefkara er en lille landsby placeret på den sydlige del ved Troodos bjergene. Lefkara er på Cypern især berømt for deres blonde-broderier og sølvsmykker som de selv laver.  Da vi kørte afsted imod byen havde vi ikke de store forventninger eller om vi overhovedet ville finde frem til endestationen. Gennem smuk natur som gemmer sig omkring Troodos bjergene fandt vi alligevel frem til Pano Lefkara og fik parkeret bilen!

IMG_2839

Utrolig by som man ikke kunne andet end at blive forelsket i på et split sekund! Ikke blot gaderne og de hyggelige huse som byen består af, men befolkningen! Så utrolig venlige, imødekommende og stolte af deres by, dem selv og deres håndarbejde! Aldrig har jeg følt mig så velkommen i så lille et samfund som jeg gjorde her. De lokale træk os ind i deres små butikker og viste stolte deres produkter frem og fortalte løs om hvordan man udarbejdede de enkle sager. De nærmest hev ting frem fra skabe og skuffer for at vise deres stolte arbejde igennem årerne.

IMG_2857

Samtidig var det også et folk som var utrolig svære at sige nej til! Man blev ved at gå ind i hus efter hus for at se hvad de forskellige familier lavede trods det at meget er det samme, men så gæstfrie mennesker er det altså sjældent man møder nu om dage! Jeg er sikker på at alle ville blive ligeså forbløffede og overraskede som vi gjorde den dag. Disse broderier/blonder som de er kendte for at lave er projekter som tager flere uger alt efter detaljer, størrelser osv. men de laver alverdens! Samtidig laver de smykker ud af sølv og det er nok noget af det mest imponerende jeg har set før, inden jeg rejser videre kan det godt ske jeg skal et smut forbi igen og have fingrene i nogle af deres ting som de laver! Desværre er det lidt en skam at disse ting som har hængt ved i hundrede år er ved at gå tabt. Det er nogle af de sidste generationer som sidder tilbage og arbejder på deres broderier udenfor deres lille gårdbutik. Det er ikke så smart at følge den sociale arv længere, det ved vi allesammen og derfor findes der snart ikke nogen som ved hvordan man gør disse ting længere. Sikke en skam, men sikke en historie!

13410883_10154225117420902_1694149924_o

På billedet ovenfor kan i se hvor overrasket jeg er over det småtteri-arbejde som de sidder og piller med! Efter at have set hvordan de gør kan jeg sagtens forstå tiden som det tager at lave en lille dug for eksempel! Det er vanvittigt, men de elsker det de gør og har altid gjort det. Denne ældre dame var helt fantastisk dejlig. I øjeblikket vi gik forbi hende kaldte hun os hen så vi kunne følge med i hendes arbejde, mens hun lykkeligt fortalte historier om hvordan alle i byen tidligere havde siddet og broderet sammen. Egentlig er denne slags broderi ikke lige min stil, men man kan alligevel ikke lade være at beundre det når først man får nogle historier med på banen. Så respekt fra min side! Vi måtte også overgive os og købe en lille ting hver især.

Lefkara har mere at byde på en nævnt, men gæstfriheden og deres livshistorier er jeg helt betaget af og jeg må tage tilbage hertil en dag!
Vores roadtrip fortsatte lidt herefter, men desværre ikke så langt eftersom meget af tiden blev brugt i Lefkara og med bjergkørsel inden jeg opdagede benzinmåleren var på vej i den forkerte retning.

Så hurra for Roadtrips og flere af den slags hvor man virkelig finder frem til nogle af Cyperns skjulte skatte!

#fanafroadtrips #utroligtatmankanværesågæstfrie #jegerheltforelsketidenslags

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Konnos Bay