Work Permit ✓ Uniform ✓

Alting og ingenting

Tuttelu! Mmh, det er rigtig nok! Det er jeg som skriver et nyt indlæg, det er efterhånden ved at være nogle dagen siden I rigtig har hørt fra mig? 🙂 Jeg ville egentlig have skrevet for et par uger siden, eftersom jeg på daværende tidspunkt havde befundet mig på drømme-øen i en hel måned, but you know – time flies like an arrow og lige rundt om hjørnet, nærmere sagt weekenden. Jamen så har jeg boet i Thailand i 6 uger! SO. Here I am – klar til at overfalde jer med smækre nyheder, smukke taler om mine oplevelser, mine ynglings spise og drikke, min ekstremt top-lækre lejlighed og ikke mindst mig!

7894277012_e5d77338bc_z

Wow.. Intro Done! Til jer som stadig læser, klap jer selv på skulderen! Jeg har krudt i røven idag, humøret er i top, energien stråler udaf mig, så jeg er skør i bolden idag 😀 Men som de fleste nu nok ved: That’s just AC/Martens/Catrine, hvadend man nu kalder mig. Jeg håber i kan følge med ellers bare gør det alligevel, i vil ikke gå glip af følgende!

Jeg kan starte med at sige, hvad jeg gør/laver nu er lige mig, det er den helt rigtige følelse og jeg er præcis hvor jeg skal være! I den rette branche, under fantastiske forhold omgivet af dejlige mennesker. SÅ har vi hvert fald det på plads, så ved i at jeg har det godt!

Som tidligere skrevet, jamen så har jeg jo endelig fået mit work permit/arbejdstilladelse. Ergo kan jeg hver dag trække i uniformen og give vores gæster den service som jeg har lært at yde på dejlige Service og Co. (Den rigtige guideskole)! Det er fantastisk!
Jeg har studeret udflugter, byer, hoteller, restauranter, vores systemer, lufthavnen, seværdigheder og langt mere! Trods det at de første uger her i Thailand bestod mest af at tage nye indtryk til mig, læse, skrive ned, køre bil og opleve – jamen så har det været helt fantastisk. En hel del af dette består af minIMG_20150823_190534 egen indsats og indstilling- for det er lige præcis dette jeg skal kunne formidle videre til mine gæster på destinationen, så de får den bedste ferie de overhovedet kunne drømme om. Yes! Fedt for mig at jeg arbejder under disse himmelstrøg, smukke omgivelser og en anderledes hverdag end så mange andre, men jeg gør det ikke bare for mig selv, næ! Jeg gør dette for gæsternes skyld. Jeg elsker at begive mig ind i en ny verden, ny kultur, nye seværdigheder, nye kulinariske smagsoplevelser, oplevelser og et helt nyt land! At kunne give alt det som jeg bruger min tid på og som jeg elsker videre til andre, så de forhåbentlig får nogle skønne minder med i deres rygsække, det er bl.a. derfor jeg er her – hvor jeg som sagt skal være! For det er det rigtige for mig. I just love it! At få andre til at smile fordi jeg smiler, fordi jeg yder en god service og fordi jeg samtidig får lov til at være mig. At være rejseleder er ikke blot en stereotyp som det førhen var. Smukke blondiner med lange bil og et stort smil som stod klar i lufthavnen og bød dig velkommen på destinationen. Mh, blondine – tjek, smuk – tjek, (selvglad – tjek) lange ben – næ, verdensmester i service – tjek, personlighed – tjek!! At kunne være professionel og yde hvad jeg skal, men samtidig kan vise at jeg “blot” er et menneske, med liv og sjæl, det er hvad som for mig virkelig betyder noget. Så når folk er glade omkring mig og for hvad jeg giver dem, så får det mig til at smile endnu mere!

Jeg har efterhånden alt på plads og efterhånden ved jeg hvordan alting fungerer her – så det er intet mindre end fantastisk. Nu kan højsæsonen bare komme an kan den! Men med work permit betyder altså at jeg nu for alvor er begyndt at arbejde selvfølgelig.

1440246884601 Alt hvad jeg indtil nu har lært benytter jeg mig af, samt mine egne indtryk af området, udflugterne osv. Jeg har solgt mine første udflugter og jeg elskede det. Så lækkert at kunne berette om noget man selv har været hel vild med, give dette videre og få respons tilbage, at det var nøjagtig som fortalt. At byde folk velkommen i lufthavnen og sende dem til deres hoteller, tage på service på hotellerne og møde ikke mindst dejligt personale rundt om, men også søde og glade gæster – og ellers gør vi dem glade! Samtidig betyder det også en del at man har nogle gode kollegaer omkring en, for i denne branche er det nærmest umuligt at arbejde selvstændigt. Man skal være en teamplayer – og det er vi! Alt i alt, servicedelen er helt i top! Jeg er i mit es og jeg elsker at stå op hver morgen og trække i uniformen!

Mit hjem. DET LIGNER ET HJEM! Har nu boet i min lejlighed i 5 uger og den er kanon! Jeg har efterhånden fået indrettet mig dejligt her og har købt de sidste ting jeg manglede, havde brug for eller som bare gjorde at jeg følte mig tilpas når jeg kom hjem fra arbejde. Trods det at min konto er lidt sulten, jamen så går det – nu kan jeg tage glad hjem fra arbejde, træde glad ind af min dør og rent faktisk føle mig hjemme og føle at jeg har fri, hvilket jeg synes er temmIMG_20150830_171618elig vigtigt. At kunne skille arbejde og privatliv en smule fra hinanden. Jeg har også været så heldig at have fået lov at hapse nogle bøger fra nogle forskellige hoteller, disse pynter også og samtidig kan jeg slappe af og læse lidt når jeg har tid til det – hvilket for mig er så dejligt afslappende. Udover dette har jeg også fundet mit kreative hjørne frem igen som har været slukket for i nogle år. Jeg er begyndt at tegne igen. Istedet for at tænde for thai-kanalerne i tv’et eller stirre ud i luften, så er det skønt for mig at kunne tegne. Okay, det lyder som om jeg har ganske meget fritid nu! Jeps, mine arbejdsdage pt lyder på ca. 8 timer, nogle gange længere, nogle gange lidt kortere, men vi har heller ikke så mange på destinationen lige nu overhovedet, men dette vil helt sikkert ændre sig en del når højsæsonen tropper op. Fin fin for mig, for det er hvad jeg vil. Når jeg har fri sidder jeg skam heller ikke bare hjemme, men det kommer også nogen gange lidt an på hvordan vejret arter sig, for ja, regnen er ikke drevet helt over endnu, så det er en smule svært at planlægge hvad man vil gøre på sine fridage eller på sine tidlige arbejdsdage. Meeen, når vi kan få plads til det, eftersom vi ikke er så mange guider på destinationen endnu, så gør vi som regel noget sammen. Går ud og spiser, i biografen, på café, i shoppingcenter, ligger ved poolen og andre lækre ting. I højsæsonen bliver det en smule lettere at gøre noget sammen med andre, eftersom vi kommer til at være over 100 guider. Trods regnsæson, så har jeg stadig en dejlig glød i huden for jeg snuser da også lidt til solen når den er fremme 😉

Jeg er blevet en usandsynlig god chauffør! Man lærer ekstremt hurtigt at køre i den forkerte side og det er ligefør jeg ikke engang husker at køre i den “rigtige” side 😀 Det føles bare SÅ hurtig naturligt! Eftersom her er så mange scootere som her er skal man også være ekstra opmærksom. Man kan sammenligne lidt med Aarhus eller København med hensyn til cykler, bare byt dem ud med scootere. Der er et hav, men det er også et nemt transportmiddel her. Info: Øen er 48 km lang, 22 km på sit bredeste og 70% består af bjerge/bakker. Meeeeen, scootere gør præcis hvad de har lyst til. Holder du for rødt, så går der 10 sekunder og alle scootere holder i et kaos foran dig, de snegler sig igennem biler på kryds og tværs for at komme foran i køen hvorefter jeg kan snegle mig gennem dem på vejen, da jeg altså har lidt flere hestekræfter at give af. Samtidig tænker jeg fx at det ville være langt smartere hvis de holdte sig til venstre på vejen istedet for at slingre fra højre til venstre så det bliver en hel del umuligt ofte at komme forbi. Det ville også være langt lettere hvis ikke de lige pludselig trak op på min højre side så jeg må klodse bremsen for ikke at mase de to scootere på min venstre. HURRA for sidespejle og bakspejle. Samtidig er her “politicheck” forskellige steder på vejene, som regel stopper de scootere eller biler med røde nummerplader. Ikke rigtig os hvide mennesker, for ofte taler de ikke engelsk, så det er lettest at slippe os igennem 😉 Men med hensyn til røde nummerplader, så er det nye sccootere og biler og de må ikke køre ude efter kl. 18.00 efter et halvt år på rød nummerplade – herefter skal de betale sig til en almindelig en. Derudover har jeg aldrig været særlig god til at bakke biler, jo hvis jeg skulle ud af en ganske almindelig p-plads. Det er jeg blevet nu, trods det at jeg kører i en bil som er betydelig større en Holger var, så er man her nødsaget til at bakke i mange situationer! Jeg er prof nu!

Med hensyn til Holger! Pr. 1 oktober er han ikke længere min. Dette er både med glæde og sorg. Han har sgu gjort det godt og jeg har været kæmpe glad ved ham og vi har haft mange gode ture og oplevelser sammen, men han kan jo heller ikke bare stå og vente på at jeg engang beslutter mig for at vende hjem. Derfor er han nu solgt 🙂 Kys til Holger.

Noget jeg elsker! Fruit shakes! De er ganske enkelt meget lette at blive afhængige af! Dog gør det absolut ingenting, for de er sunde og billige! Fruit shakes er egentlig bare smoothies, frisk frugt, isterninger og vand. Man kan også få dem med mælk eller youghurt. Jeg foretrækker dem bare med vand. Man kan få dem med: banan, mango, ananas, passionsfrugt, melon, dragefrugt, cashew, kokos, lime osv. Min nuværende favorit er passionfrugt. Trods det at jeg ikke kan fordrage passionsfrugter normalt når man spiser dem, jamen så smager dette bare super godt. Samtidig er det lækkert på vejen at snuppe sig sådan en og dejlig afkølende og sundt 😀 Haps haps! 2 fluer med et smæk og Win Win. Man kan få dem til mange priser, mellem 20 og 70 Thai Bath på gaden. Hvilket er fra 4- 17 Danske kroner. Jeg har fundet to ynglingssteder hvor de fx er nemme at snuppe på vejen fra service både i Kata og Karon, her koster de 50 Thai Bath, hvilket rundt regnet er 10kr.
Derudover har vi et ynglingssted med iskaffe. Kaffe, is og mælk og af en eller anden grund formår de bare at lave dem helt til perfektion og jeg har aldrig fået en bedre iskaffe end denne og så til 25 Thai Bath, altså 5 danske kroner. Mums!

IMG_20150830_133052

Hvis jeg er på kontoret til frokosttid plejer jeg at spise frokost med nogle af de andre på kontoret. Her ligger nogle små caféer og restauranter lige på den anden side i priserne 40-300 THB. Her er både thaimad, omeletter, pastaretter, steaks, fisk, salat og sandwiches. Nogle aftener går vi også ud og spiser, men jeg er begyndt selv også at lave en del mad eftersom mine køkkenskabe er fyldt op og gryder, pander og diverse redskaber er købt.

Jeg har også prøvet at være hos frisør her nu, lidt selvforkælelse skal der jo til. Mit hår trængte alvorligt. Herligt, de forstod hvordan jeg ville have mit hår klippet, så alt gik godt og det kostede mig 100,- ManSnapchat-8961243113664393290 kan sagtens få det billigere, men dette var ved en “rigtig” frisør inde i Jungceylon – det store shoppingcenter. Samme dag var jeg ude at spise med min kollega og fik en mega lækker Tuna Steak, herefter i biografen og se en ikke særlig god film: Agent 47. Vi tænker at de af og til har så dårligt udvalg i biograferne hernede fordi det er hvad asiere vil se. Med det sagt er her endnu MANGE kinesere. Så i lufthavnen kan vi ligeså vel byde velkommen til Kina 😉

Det er så fedt endelig at udleve denne drøm og endelig stå her idag og rent faktisk være så lykkelig med de beslutninger man har taget og at man kan føle dybt indeni at det virkelig er det helt rigtige jeg har givet mig i kast med! Hurra for mavefornemmelser!

Mmmmhhh .. Jeg kunne snildt skrive meeeget mere, men lad os gemme lidt så der ikke går yderligere 100 år før i høre fra mig igen og næste gang har jeg med garanti endnu mere at fortælle eftersom jeg i næste uge skal ud på nye eventyr i Khao Lak.
ALT I ALT. AC har det utroligt, er glad og tilfreds og jer er i mit es.

#atværerejseledermedpersonlighed #gladmig #thailandernice

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Work Permit ✓ Uniform ✓